4 Ocak 2013 Cuma

Sınavlara Hazırlanmak İçin Çantanı Hazırla



Sevgili Dostum;

 Uzun ve zorlu bir yolcuğa çıkmak üzeresin. Bu yolculuk, cesur adamların bedeninde fedakârlığı, yüreğinde azmi duyanların çıkacağı bir yolculuktur. Bu saatten sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Sen yürüdükçe yollar kısalacak. Sen azminle, zamanı yenerken zirvelere doğru tırmanacaksın. Sen yürüdükçe birileri arkada kalacak. Sen yürüdükçe zirveler alçalacak.  Asla geri dönmeyi düşünmeyeceksin.

 Bu yol, korkakların geri dönenlerin çıkacağı bir yol değildir. İçindeki gücün,  en zirveye çıkmak için yeterli olacağına inanacaksın.  Başta kendin olmak üzere, çevreden gelen olumsuz seslere kulağını kapatacaksın. Eğlenecek, coşacak, dinleneceksin. Ama asla elinle sımsıkı tuttuğun ipi bırakmayacaksın. Bu ipin ucunda senin kaderin var. Bu ipin ucunda senin geleceğin var. 

Bu ipin ucunda annenin babanın umutları, duaları var. Bu ipin ucunda evleneceğin kişi, rüzgârların eğemediği, sen varsın. Bu ip umudun ipidir. Artık korkulu gözlerle bakmak yok.  Artık miskin kediler gibi kendini gezdirmek yok.   Yüreğinin aldığı kadar azmedeceksin. Ve sen dorukların rüzgârını tadacaksın. Bilir misin bu doruklardaki rüzgârın sesi çok güzeldir.

Bu blog sana zirveye tırmanışın sırasında eşlik edecek. Sana dostluk edecek, göreceksin. Dost dostu nasıl bırakmazsa bu kitap da seni yalnız bırakmayacak. Bunu defalarca okuduğunda göreceksin. Bu kitap herkes gibi konuşmayacak. Herkesin söylediğini söylemeyecek. Her şey çok kolay olacak. Korkutanların Ezberden okuyanların sözlerine aldırış etmeyeceksin. Büyütenlerin gözlüğüyle asla bakmayacaksın. Dağ ne kadar yüksekse, sen gerektiği kadar yükseleceksin.

YEMİN
İçinde yaşattığın gücün adına, yılmamak adına, hayatı güzelleştirmek adına, coşarak koşmak adına, başarıyı, en iyiyi yakalamak adına yürüyeceğine; korkmadan fedakârca zirveye ilerleyeceğine, geri dönmeyi asla düşünmeyeceğine Yemin eder misin?


Sınavlara Hazırlanmak Blog
Kaynak: Yazık Sınav Canavarı Olmuşsun! 

0 yorum:

Yorum Gönder